Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 62
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 62
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 10
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4073
Składniki
1) Kurczaka kroimy w cienkie paski i mieszamy w misce z olejem i przyprawą do gyrosa (proporcje według uznania - jak kto lubi najbardziej); 2) Paprykę kroimy w paski, a cebulę w piórka;
3) Następnie na patelni smażymy mięso aż się zarumieni i będzie białe w środku, potem dodajemy cebulę i paprykę. Smażymy przez kilka minut do momentu kiedy kurczak będzie gotowy a warzywa miękkie. Farsz doprawiamy sokiem z cytryny oraz jeżeli uznamy, że za mało jest przyprawy do gyrosa to również i nią. 4) Na placek z tortilli nakładamy na środku bądź z boku gotowy farsz i posypujemy startym serem, a także posiekaną pietruszką bądź kolendrą (u mnie jest pietruszka) i zwijamy w rulon.
5) Zawiniętą tak tortillę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 180 stopniach przez ok 10 minut. Podawać z SOSEM: * tzatziki lub czosnkowym, bądź z jednym i drugim :-)