Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 384
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 214
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 283
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 384
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 214
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 283
Składniki
Przekroić ananas wzdłóż na pół. Bardzo ostrożnie wyciąć miąższ z obu części - tak, aby nie uszkodzić skórki. Usunąć z miąższu twardy środek, resztę pokroić w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schłodzić w lodówce. Umyć dokładnie wszy-stkie owoce. Zdjąć skórkę z bananów i pokroić je na drobne plasterki. Odciąć i odrzucić końcówki bananów. Obrać pozostałe owoce ze skórki. Mandarynki podzielić na cząstki, kiwi zaś w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok i odstawić go. Rozdrobnione owoce wymieszać, posypać równomiernie cukrem. Z wierzchu skropić sokiem z cytryny i pomarańczy. Całość schłodzić w lodówce. Połówki ananasa wypełnić lodami. Na górze ułożyć przygotowaną wcześniej mieszankę ze schłodzonych owoców. Deser można skropić alkoholem: rumem, koniakiem lub likierem. 1 porcja - 280 kcal