Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3144
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 74
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Przekroić ananas wzdłóż na pół. Bardzo ostrożnie wyciąć miąższ z obu części - tak, aby nie uszkodzić skórki. Usunąć z miąższu twardy środek, resztę pokroić w kostkę średniej wielkości. Wydrążone połówki ananasa schłodzić w lodówce. Umyć dokładnie wszy-stkie owoce. Zdjąć skórkę z bananów i pokroić je na drobne plasterki. Odciąć i odrzucić końcówki bananów. Obrać pozostałe owoce ze skórki. Mandarynki podzielić na cząstki, kiwi zaś w kostkę. Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok i odstawić go. Rozdrobnione owoce wymieszać, posypać równomiernie cukrem. Z wierzchu skropić sokiem z cytryny i pomarańczy. Całość schłodzić w lodówce. Połówki ananasa wypełnić lodami. Na górze ułożyć przygotowaną wcześniej mieszankę ze schłodzonych owoców. Deser można skropić alkoholem: rumem, koniakiem lub likierem. 1 porcja - 280 kcal