Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie domowe hod-dogi za którymi mój syn przepada
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 681
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1381
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 681
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1381
Składniki
Mleko lekko podgrzać wymieszać z drożdżami i łyżką cukru,odstawić na chwilę do wyrośnięcia.Mąkę posiekać nożem razem z margaryną wbić 1 jajko,dodać mleko z drożdżami i wyrobić (ciasto ma być dość lużne ale nie ma się kleić do rąk w razie potrzeby dosypać troche mąki) .Troszkę ciasta odkładamy na kwiatuszki a resztę wałkujemy i kroimy na kwadraty na każdym kwadracie ułozyć plasterek sera na to parówkę ,polać ją ketchupem i zwinąć ciasto.Gotowe hot-dogi układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem smarujemy rozbełtanym jajkiem ,wycinamy kwiatuszki foremką z odłożonego ciasta układamy je na wierzchu,również smarujemy je jajkiem i wbijamy żurawinę w środek kwiatka.Piec ok.20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.