Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe hot dogi z chrupiaca cebulka smakuja jak w Nowym Jorku. Tajemnica przyrzadzania cebulki polega na marynowaniu jej w maslance. Maslanka spawia, ze cebula jest chrupiaca, ale w srodku delikatna i miekka. Poza tym maslanka sprawia, ze warstwa maki z przyprawami jest grubsza, przez co tak latwo nie odpada. Jesli nie mamy pod reka maslanki, mozna ja zastapic mlekiem (pól szklanki) zmieszanym z lyzka soku cytrynowego, który sprawia, ze mleko gestnieje.
Składniki
Pokrojona cebule marynowac w maslance przez 30 minut. Make, papryke, sól czosnkowa, pieprz i sól wymieszac w misce, cebule wyjac z maslanki, dokladnie odcedzic i wymieszac w mace z przyprawami. Jedna trzecia cebuli smazyc na glebokim oleju przez 2-3 minuty, az uzyska zloty kolor, następnie odsaczyc z oleju na papierowym reczniku. Powtarzec tak dlugo, az wszystkie cebule beda usmazone. Nastepnie smazyc lub grillowac parówki przez ok. 5-6 minut.
Przekroic buleczke i umiescic w niej parówke, posmarowac ketchupem i musztarda, posypac chrupiaca cebula a na wierzchu dymka i jalapeno.
Podawac bezposrednio do spozycia.