Do góry

Przekąski Przepis na:

Hot dogi z chrupiącą cebulą

Hot dogi z chrupiącą cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5198

Dodano:

Odsłon: 999

Domowe hot dogi z chrupiaca cebulka smakuja jak w Nowym Jorku. Tajemnica przyrzadzania cebulki polega na marynowaniu jej w maslance. Maslanka spawia, ze cebula jest chrupiaca, ale w srodku delikatna i miekka. Poza tym maslanka sprawia, ze warstwa maki z przyprawami jest grubsza, przez co tak latwo nie odpada. Jesli nie mamy pod reka maslanki, mozna ja zastapic mlekiem (pól szklanki) zmieszanym z lyzka soku cytrynowego, który sprawia, ze mleko gestnieje.

Składniki

  • 1 średnia cebula, obrana i cienko pokrojona
  • 1/2 szklanki maślanki
  • olej roślinny
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 4 parówki
  • 4 bułeczki do hot dogów
  • ketchup
  • musztarda
  • 1jalapeño
  • 3 dymki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojona cebule marynowac w maslance przez 30 minut.
    Make, papryke, sól czosnkowa, pieprz i sól wymieszac w misce, cebule wyjac z maslanki, dokladnie odcedzic i wymieszac w mace z przyprawami.
    Jedna trzecia cebuli smazyc na glebokim oleju przez 2-3 minuty, az uzyska zloty kolor, następnie odsaczyc z oleju na papierowym reczniku. Powtarzec tak dlugo, az wszystkie cebule beda usmazone.
    Nastepnie smazyc lub grillowac parówki przez ok. 5-6 minut.

  2. Przekroic buleczke i umiescic w niej parówke, posmarowac ketchupem i musztarda, posypac chrupiaca cebula a na wierzchu dymka i jalapeno.

  3. Podawac bezposrednio do spozycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń