Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty i szybki przepis zainspirowany zdjęciem znalezionym w sieci. Na pewno trafi w gusta najmłodszych ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Parówki pokroić wzdłuż, tak by powstały 2 części.
Ciasto francuskie pokroić w paski i zawijać nimi parówki pozostawiając kawałeczek odsłoniętej parówki ( miejsce na oczy). Ciasto powinno zachodzić na siebie - w przeciwnym wypadku mumie nie będą całe przykryte ;)
Tak zawinięte parówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika zrobić na każdej parówce oczy z musztardy lub ketchupu. Smacznego :)