Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty i szybki przepis zainspirowany zdjęciem znalezionym w sieci. Na pewno trafi w gusta najmłodszych ;)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 21
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 21
Składniki
Parówki pokroić wzdłuż, tak by powstały 2 części.
Ciasto francuskie pokroić w paski i zawijać nimi parówki pozostawiając kawałeczek odsłoniętej parówki ( miejsce na oczy). Ciasto powinno zachodzić na siebie - w przeciwnym wypadku mumie nie będą całe przykryte ;)
Tak zawinięte parówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika zrobić na każdej parówce oczy z musztardy lub ketchupu. Smacznego :)