Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty i szybki przepis zainspirowany zdjęciem znalezionym w sieci. Na pewno trafi w gusta najmłodszych ;)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 838
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1712
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 838
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1712
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Składniki
Parówki pokroić wzdłuż, tak by powstały 2 części.
Ciasto francuskie pokroić w paski i zawijać nimi parówki pozostawiając kawałeczek odsłoniętej parówki ( miejsce na oczy). Ciasto powinno zachodzić na siebie - w przeciwnym wypadku mumie nie będą całe przykryte ;)
Tak zawinięte parówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika zrobić na każdej parówce oczy z musztardy lub ketchupu. Smacznego :)