Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 551
Dodano: 31.01.2013
Odsłon: 35372
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Parówki pokroić wzdłuż, tak by powstały 2 części.
Ciasto francuskie pokroić w paski i zawijać nimi parówki pozostawiając kawałeczek odsłoniętej parówki ( miejsce na oczy). Ciasto powinno zachodzić na siebie - w przeciwnym wypadku mumie nie będą całe przykryte ;)
Tak zawinięte parówki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika zrobić na każdej parówce oczy z musztardy lub ketchupu. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 31 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
super pomysł :)5 Kto głosował? | Odpowiedz