Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne skrzydełka z czosnkiem, cebulą i kukurydzą
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3839
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3839
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Usuwamy lotki ze skrzydełek. Przekrajamy na pół i przyprawiamy ostrą papryką i przyprawą do kurczaka. Wstawiamy na noc do lodówki.
Skrzydełka wrzucamy na bardzo mocno rozgrzany olej na największym palniku. Smażymy ok 4min z każdej strony aż skórka zacznie się rumienić.
Dodajemy cebule pokrojoną w piórka i grubo poszatkowane ząbki czosnku. Smażymy ok 5min aż cebula zacznie się lekko przypalać. Nie mieszamy za często pozwalając jej się w spokoju rumienić.
Dodajemy kukurydzę i mieszamy. Smażymy jeszcze 2 min.
Dodajemy ok 3 łyżek sosu sriracha (dla fanów bardzo ostrych skrzydełek) lub 3 łyżki sosu chilli (dla mniej ostrej potrawy). Mieszamy podrzucając nad ogniem ok 1min.
Przekładamy na ręcznik papierowy i dekorujemy ziarnami sezamu i szczypiorkiem.