Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Składniki
Hommus w egipskiej wersji jest wyrazisty w smaku i aksamitny w konsystencji. Do tego jest to niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska. Składniki trzeba wrzucić do miski i długo malaksować do uzyskania gładkiego sosu. Dodaje zawsze odrobinę zalewy z cieciorki, żeby sos nie był zbyt gęsty.
Hommus najbardziej smakuje kawałkami chrupkich warzyw, jak ogórek, marchew, cykoria. Na co ma się tylko ochotę! Smacznego!