Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus

Hummus

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 10599

Dodano:

Odsłon: 961

nie kupuj sklepowego, zrób sam!

Składniki

  • cieciorka ze słoika 1 szklanka/ lub gotowana
  • tahini łyżeczka pasty sezamowej
  • oliwa 1 łyżka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • sól, szczypta
  • chili w proszku
  • czosnek wyciśnięty 1-2 ząbki
  • kumin duża szczypta, można bez
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Hommus w egipskiej wersji jest wyrazisty w smaku i aksamitny w konsystencji. Do tego jest to niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska.

    Składniki trzeba wrzucić do miski i długo malaksować do uzyskania gładkiego sosu. Dodaje zawsze odrobinę zalewy z cieciorki, żeby sos nie był zbyt gęsty.

  2. Hommus najbardziej smakuje kawałkami chrupkich warzyw, jak ogórek, marchew, cykoria. Na co ma się tylko ochotę! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 30 stycznia 2018 Warto zrobić samemu <3 A ten "bolesławiec" !!!!! OMG! Wymiękam ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 stycznia 2018 wszyscy teraz jedza hummus, wiec po co kupowac? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 stycznia 2018 Zgadzam się-najlepsze swojej roboty,bez dwóch zdań:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń