Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Hommus w egipskiej wersji jest wyrazisty w smaku i aksamitny w konsystencji. Do tego jest to niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska. Składniki trzeba wrzucić do miski i długo malaksować do uzyskania gładkiego sosu. Dodaje zawsze odrobinę zalewy z cieciorki, żeby sos nie był zbyt gęsty.
Hommus najbardziej smakuje kawałkami chrupkich warzyw, jak ogórek, marchew, cykoria. Na co ma się tylko ochotę! Smacznego!