Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus w czterech smakach

Hummus w czterech smakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 847 Ocena: 17374

Dodano:

Odsłon: 3760

Polecam na spotkanie ze znajomymi

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Hummus w czterech smakach

Przygotowanie

  1. Cieciorkę przełożyłam do pojemnika do malaksowania i ją zmalaksowałam na gładko.
    Z własna ugotowaną cieciorką pasta nie wychodzi taka gładka.

    Do masy dodałam sok z cytryny, sól, przeciśnięty czosnek i pastę tahini.
    Masę malaksowałam i dolewałam stopniowo olej, aż masa była kremowa. Dodałam tez wody z cieciorki, żeby hummus nie był za gęsty.

    Jedną porcje humussu wymieszałam z całymi ziarnami podprażonego sezamu.

  2. Drugą porcje humusu wymieszałam dodatkowo z zalewa z suszonych pomidorów i dodatkowo dołożyłam do niej suszone pomidory.

  3. Trzecią porcję polałam oliwą z oliwek. A czwartą posypałam chili.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 29 grudnia 2018 Pięknie podany hummus, a przy tym ta aksamitna konsystencja - wygląda pysznie. Ja najbardziej lubię tę pastę z selerem naciowym. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 29 grudnia 2018 Pyszne, ja uwielbiam, zwłaszcza z pitą i konserwową papryką, a do tego fura zielonych sałat ;-D Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2018 Wszystkie pyszne, ale chyba z chili zjadłbym najpierw :D Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń