Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus w czterech smakach

Hummus w czterech smakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 551 Ocena: 11093

Dodano:

Odsłon: 3589

Polecam na spotkanie ze znajomymi

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cieciorkę przełożyłam do pojemnika do malaksowania i ją zmalaksowałam na gładko.
    Z własna ugotowaną cieciorką pasta nie wychodzi taka gładka.

    Do masy dodałam sok z cytryny, sól, przeciśnięty czosnek i pastę tahini.
    Masę malaksowałam i dolewałam stopniowo olej, aż masa była kremowa. Dodałam tez wody z cieciorki, żeby hummus nie był za gęsty.

    Jedną porcje humussu wymieszałam z całymi ziarnami podprażonego sezamu.

  2. Drugą porcje humusu wymieszałam dodatkowo z zalewa z suszonych pomidorów i dodatkowo dołożyłam do niej suszone pomidory.

  3. Trzecią porcję polałam oliwą z oliwek. A czwartą posypałam chili.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń