Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie ze znajomymi
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1500
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 238
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 236
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8265
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1500
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 238
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 236
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8265
Składniki
Cieciorkę przełożyłam do pojemnika do malaksowania i ją zmalaksowałam na gładko. Z własna ugotowaną cieciorką pasta nie wychodzi taka gładka. Do masy dodałam sok z cytryny, sól, przeciśnięty czosnek i pastę tahini. Masę malaksowałam i dolewałam stopniowo olej, aż masa była kremowa. Dodałam tez wody z cieciorki, żeby hummus nie był za gęsty. Jedną porcje humussu wymieszałam z całymi ziarnami podprażonego sezamu.
Drugą porcje humusu wymieszałam dodatkowo z zalewa z suszonych pomidorów i dodatkowo dołożyłam do niej suszone pomidory.
Trzecią porcję polałam oliwą z oliwek. A czwartą posypałam chili.
Smacznego :)