Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie ze znajomymi
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Cieciorkę przełożyłam do pojemnika do malaksowania i ją zmalaksowałam na gładko. Z własna ugotowaną cieciorką pasta nie wychodzi taka gładka. Do masy dodałam sok z cytryny, sól, przeciśnięty czosnek i pastę tahini. Masę malaksowałam i dolewałam stopniowo olej, aż masa była kremowa. Dodałam tez wody z cieciorki, żeby hummus nie był za gęsty. Jedną porcje humussu wymieszałam z całymi ziarnami podprażonego sezamu.
Drugą porcje humusu wymieszałam dodatkowo z zalewa z suszonych pomidorów i dodatkowo dołożyłam do niej suszone pomidory.
Trzecią porcję polałam oliwą z oliwek. A czwartą posypałam chili.
Smacznego :)