Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , pachnący, idealnie rozprowadzający się po pieczywie.
blender , naczynie do blendowania, rondelek, praska do czosnku, nóż.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113651
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113651
Składniki
Kurki oczyścić, umyć , większe przekroić. W rondelku rozpuścić masło , wrzucić kurki, doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, usmażyć. Wystudzić. Cieciorkę osączyć z zalewy, umieścić w naczyniu do blendowania. Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę , dodać , również sok z cytryny , wystudzone kurki oraz pastę tahini, jeżeli nie mamy można dodać po łyżce sezamu i oliwy z oliwek. Zblendować na puszystą pastę.
Podawać z ulubionym pieczywem.