Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , pachnący, idealnie rozprowadzający się po pieczywie.
blender , naczynie do blendowania, rondelek, praska do czosnku, nóż.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3581
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5588
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 464
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3581
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5588
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 464
Składniki
Kurki oczyścić, umyć , większe przekroić. W rondelku rozpuścić masło , wrzucić kurki, doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, usmażyć. Wystudzić. Cieciorkę osączyć z zalewy, umieścić w naczyniu do blendowania. Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę , dodać , również sok z cytryny , wystudzone kurki oraz pastę tahini, jeżeli nie mamy można dodać po łyżce sezamu i oliwy z oliwek. Zblendować na puszystą pastę.
Podawać z ulubionym pieczywem.