Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a Ty nie wiesz czym ich poczęstować? Przygotuj te minipizzerinki, które zawsze stają się przebojem na wszystkich przyjęciach. Pamiętaj, że ich smak możesz dostosować do własnych upodobań.
Szybkie i proste wykonanie cieplutkich, chrupiących i smacznych bułek.
Odsłon: 43
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 106
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 93
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 2621
Szybkie i proste wykonanie cieplutkich, chrupiących i smacznych bułek.
Odsłon: 43
Moja propozycja na sernik prosty, łatwy i smaczny. Sernik na spodzie z biszko...
Odsłon: 106
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 93
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 2621
Składniki
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.