Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a Ty nie wiesz czym ich poczęstować? Przygotuj te minipizzerinki, które zawsze stają się przebojem na wszystkich przyjęciach. Pamiętaj, że ich smak możesz dostosować do własnych upodobań.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 62
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 309
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1622
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 62
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 309
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1622
Składniki
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.