Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a Ty nie wiesz czym ich poczęstować? Przygotuj te minipizzerinki, które zawsze stają się przebojem na wszystkich przyjęciach. Pamiętaj, że ich smak możesz dostosować do własnych upodobań.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.