Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a Ty nie wiesz czym ich poczęstować? Przygotuj te minipizzerinki, które zawsze stają się przebojem na wszystkich przyjęciach. Pamiętaj, że ich smak możesz dostosować do własnych upodobań.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Składniki
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.