Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się z wizytą, a Ty nie wiesz czym ich poczęstować? Przygotuj te minipizzerinki, które zawsze stają się przebojem na wszystkich przyjęciach. Pamiętaj, że ich smak możesz dostosować do własnych upodobań.
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Bardzo dobre i aromatyczne uszka - zawsze kojarzą mi się z Wigilią....
Odsłon: 43687
Uszka z grzybami to punkt nr 1 na wigilijnym stole. To pierwsza potrawa jaką...
Odsłon: 20792
Przepis dnia
U mnie uszka już gotowe. A jak u Was? Robicie wcześniej i zamrażacie, czy w w...
Odsłon: 7003
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 218
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1372
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 149
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 218
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 218
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1372
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 149
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 218
Składniki
Składniki na ciasto wyrób ręcznie albo mikserem w trybie do wyrabiania ciasta drożdżowego. Ciasto musi być sprężyste. Jeżeli będzie zbyt lepkie lub zbyt suche, to dodawaj mniej/więcej wody/mąki. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia w misce pod przykryciem na minimum godzinę.
Po wyrośnięciu podziel ciasto na 8 części i z każdej z nich uformuj mały, płaski placek. Ułóż pizzerinki na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Odstaw znowu w ciepłe miejsce tym razem na pół godziny.
Gdy bułeczki jeszcze wyrosną, posmaruj każdą z nich cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wyłóż pozostałe składniki: papryki w formie słupków, a pieczarki plastrów (nie ma potrzeby wcześniej podsmażać grzybów). Piecz 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Paluchy z ciasta francuskiego
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 61
Szparagi w cieście francuskim
Jeśli wiosna, to muszą być szparagi – zielone, chrupiące, najlepsze o tej por...
Odsłon: 108