Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-12-2023
Z programu Ainsley gotuje.
folia spożywcza, coś do obciążenia np moździerz
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6984
Polecam.
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5309
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2466
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6984
Polecam.
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5309
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2466
Składniki
Najpierw trzeba pokroić rzodkiewkę w plasterki - około 5 szt i pół czerwonej cebuli w półplasterki. Warzywa skrapia się octem winnym, posypuje łyżeczką cukru i szczypta soli. Po godzinie całość nabierze pięknego różowego koloru. Majonez miesza się ze stiltonem.
Pikle miesza się z majonezem i kurkumą dla koloru.
Z chleba ścina się "czapkę" i wykrawa się miąższ- może posłużyć na bułkę tartą. Najpierw układa się warstwę pikli z majonezem, potem półcentymetrowe plastry szynki, plastry sera, majonez ze stiltonem, jabłko pokrojone w plastry, cebula z rzodkiewką, znowu szynka lub ser lub to i to- u mnie chleb był za mały, ogórek, rukiew, i znowu pikle z majonezem.
Chleb przykrywa się czapeczką i ściśle obwija folią spożywczą. Chleb przykłada się płaskim talerzem lub deską i przyciska moździerzem. Najpełniej jest wstawić chleb na kilka godzin do lodówki. Takie kanapki można przygotować wcześniej.
Smacznego :)