Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie przyjęcia dobrze jest zaserwować gościom niewielkie przekąski na jeden kęs. Jeśli znudziły wam się chipsy lub paluszki te pięknie prezentujące się krakersy z pastą buraczkową na pewno przypadną do gustu waszym gościom.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Buraki umyj, dokładnie osusz, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika.
Piecz do momentu aż buraki będą miękkie (około 50 minut, w zależności od wielkości), następnie ostudź je i obierz ze skórki.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Czosnek posiekaj. W blenderze umieść pokrojone w kostkę buraki, czosnek, orzechy, kumin oraz sok z cytryny.
Pastą smaruj krakersy. Każdy z nich udekoruj parmezanem, orzeszkami oraz kiełkami słonecznika.