Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie przyjęcia dobrze jest zaserwować gościom niewielkie przekąski na jeden kęs. Jeśli znudziły wam się chipsy lub paluszki te pięknie prezentujące się krakersy z pastą buraczkową na pewno przypadną do gustu waszym gościom.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 790
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 790
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Buraki umyj, dokładnie osusz, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika.
Piecz do momentu aż buraki będą miękkie (około 50 minut, w zależności od wielkości), następnie ostudź je i obierz ze skórki.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Czosnek posiekaj. W blenderze umieść pokrojone w kostkę buraki, czosnek, orzechy, kumin oraz sok z cytryny.
Pastą smaruj krakersy. Każdy z nich udekoruj parmezanem, orzeszkami oraz kiełkami słonecznika.