Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie przyjęcia dobrze jest zaserwować gościom niewielkie przekąski na jeden kęs. Jeśli znudziły wam się chipsy lub paluszki te pięknie prezentujące się krakersy z pastą buraczkową na pewno przypadną do gustu waszym gościom.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Buraki umyj, dokładnie osusz, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika.
Piecz do momentu aż buraki będą miękkie (około 50 minut, w zależności od wielkości), następnie ostudź je i obierz ze skórki.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Czosnek posiekaj. W blenderze umieść pokrojone w kostkę buraki, czosnek, orzechy, kumin oraz sok z cytryny.
Pastą smaruj krakersy. Każdy z nich udekoruj parmezanem, orzeszkami oraz kiełkami słonecznika.