Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie przyjęcia dobrze jest zaserwować gościom niewielkie przekąski na jeden kęs. Jeśli znudziły wam się chipsy lub paluszki te pięknie prezentujące się krakersy z pastą buraczkową na pewno przypadną do gustu waszym gościom.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3281
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 318
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 188
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3281
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 318
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 188
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Buraki umyj, dokładnie osusz, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika.
Piecz do momentu aż buraki będą miękkie (około 50 minut, w zależności od wielkości), następnie ostudź je i obierz ze skórki.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Czosnek posiekaj. W blenderze umieść pokrojone w kostkę buraki, czosnek, orzechy, kumin oraz sok z cytryny.
Pastą smaruj krakersy. Każdy z nich udekoruj parmezanem, orzeszkami oraz kiełkami słonecznika.