Do góry

Przekąski Przepis na:

Imprezowa przekąska z parówek. Goście je uwielbiają

Imprezowa przekąska z parówek. Goście je uwielbiają

Autor:

Przepisów i artykułów: 403 Ocena: 3805

Dodano:

Odsłon: 2091

Ta wyjątkowo smaczna i prosta przekąska z parówek z pewnością podbije serca waszych gości. Podajcie je na ciepło lub na zimno, w towarzystwie ulubionych sosów, a z pewnością ekspresowo znikną z talerzy. Cała praca sprowadza się w tym przypadku do owinięcia kiełbasek ciastem i ich wypieczeniu. Efekt jest bardzo smakowity!

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 kiełbasek (lub parówek)
  • 1 jajko
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • świeży tymianek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Imprezowa przekąska z parówek. Goście je uwielbiają

Przygotowanie

  1. Pokrój kiełbaski na połówki. Ciasto rozwałkuj trochę, aby później wyrosło mniejsze niż normalnie.

  2. Przekrój całość ciasta po przekątnej, aby otrzymać dwa wielkie trójkąty. Te trójkąty podziel na kolejne i kolejne, i kolejne. W ten sposób otrzymasz 16 takich samych trójkątów.

  3. Najbardziej rozwarty kąt trójkąta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
    Na dłuższej krawędzi trójkąta połóż kiełbaskę, posyp ją pieprzem i tymiankiem. Zwiń. Włóż ruloniki do lodówki na 20 minut. Ponacinaj górę ruloników dla ozdoby, posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem i piecz przez 25-30 minut w 200 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń