Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wyjątkowo smaczna i prosta przekąska z parówek z pewnością podbije serca waszych gości. Podajcie je na ciepło lub na zimno, w towarzystwie ulubionych sosów, a z pewnością ekspresowo znikną z talerzy. Cała praca sprowadza się w tym przypadku do owinięcia kiełbasek ciastem i ich wypieczeniu. Efekt jest bardzo smakowity!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Pokrój kiełbaski na połówki. Ciasto rozwałkuj trochę, aby później wyrosło mniejsze niż normalnie.
Przekrój całość ciasta po przekątnej, aby otrzymać dwa wielkie trójkąty. Te trójkąty podziel na kolejne i kolejne, i kolejne. W ten sposób otrzymasz 16 takich samych trójkątów.
Najbardziej rozwarty kąt trójkąta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na dłuższej krawędzi trójkąta połóż kiełbaskę, posyp ją pieprzem i tymiankiem. Zwiń. Włóż ruloniki do lodówki na 20 minut. Ponacinaj górę ruloników dla ozdoby, posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem i piecz przez 25-30 minut w 200 st. C.