Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki drobiowe proste, szybkie i smaczne, a po za tym możemy je przygotować z różnymi dodatkami. Są delikatne i soczyste. Polecam
nóż, deska do krojenia, łyżka, miska, patelnia, ręcznik papierowy,
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 127
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 127
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8668
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Składniki
Filet oczyścić z błonek, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. Włożyć do większej miski, dodać jajka, oczyszczone, pokrojone w małą kosteczkę papryki, posiekaną, natkę pietruszki, lubczyk, cebulkę zieloną , majonez oraz przyprawy i na koniec dodać mąkę. Całość wymieszać i odstawiłam na 2 - 3 godziny do lodówki w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej lub masło klarowne , łyżką nakładać porcje masy i smażyć kotlety. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Przygotowana masa.
Smażenie kotlecików.
Kotleciki gotowe do podania.