Kotleciki drobiowe proste, szybkie i smaczne, a po za tym możemy je przygotować z różnymi dodatkami. Są delikatne i soczyste. Polecam
Imprezowe kotleciki drobiowe
Składniki
- podwójna pierś z kurczaka,
- papryka czerwona 1/2 szt,
- papryka żółta 1/4 szt,
- posiekana natka pietruszki, lubczyku i cebulki zielonej po 1 łyżce,
- jajka 4,
- majonezu 2 duże łyżki,
- chrzan tarty 1 łyżka,
- słodka papryka mielona 1 łyżeczka,
- czosnek granulowany 1 łyżka,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- przyprawa do drobiu 1 łyżeczka z czubkiem,
- mąka pszenna 4 - 5 łyżek ( najlepiej według uznania),
- olej lub masło klarowne do smażenia,
Składniki
- podwójna pierś z kurczaka,
- papryka czerwona 1/2 szt,
- papryka żółta 1/4 szt,
- posiekana natka pietruszki, lubczyku i cebulki zielonej po 1 łyżce,
- jajka 4,
- majonezu 2 duże łyżki,
- chrzan tarty 1 łyżka,
- słodka papryka mielona 1 łyżeczka,
- czosnek granulowany 1 łyżka,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- przyprawa do drobiu 1 łyżeczka z czubkiem,
- mąka pszenna 4 - 5 łyżek ( najlepiej według uznania),
- olej lub masło klarowne do smażenia,

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, deska do krojenia, łyżka, miska, patelnia, ręcznik papierowy,
Etapy przygotowania
Filet oczyścić z błonek, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. Włożyć do większej miski, dodać jajka, oczyszczone, pokrojone w małą kosteczkę papryki, posiekaną, natkę pietruszki, lubczyk, cebulkę zieloną , majonez oraz przyprawy i na koniec dodać mąkę. Całość wymieszać i odstawiłam na 2 - 3 godziny do lodówki w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej lub masło klarowne , łyżką nakładać porcje masy i smażyć kotlety. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Przygotowana masa.

Smażenie kotlecików.

Kotleciki gotowe do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (15)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22209
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 159
Ostatnio komentowane przepisy

Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22209
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 159



Składniki
- podwójna pierś z kurczaka,
- papryka czerwona 1/2 szt,
- papryka żółta 1/4 szt,
- posiekana natka pietruszki, lubczyku i cebulki zielonej po 1 łyżce,
- jajka 4,
- majonezu 2 duże łyżki,
- chrzan tarty 1 łyżka,
- słodka papryka mielona 1 łyżeczka,
- czosnek granulowany 1 łyżka,
- sól i pieprz mielony do smaku,
- przyprawa do drobiu 1 łyżeczka z czubkiem,
- mąka pszenna 4 - 5 łyżek ( najlepiej według uznania),
- olej lub masło klarowne do smażenia,
Filet oczyścić z błonek, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. Włożyć do większej miski, dodać jajka, oczyszczone, pokrojone w małą kosteczkę papryki, posiekaną, natkę pietruszki, lubczyk, cebulkę zieloną , majonez oraz przyprawy i na koniec dodać mąkę. Całość wymieszać i odstawiłam na 2 - 3 godziny do lodówki w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej lub masło klarowne , łyżką nakładać porcje masy i smażyć kotlety. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Przygotowana masa.
Smażenie kotlecików.
Kotleciki gotowe do podania.