Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety mielone z dodatkiem ciasta francuskiego nie dość, że się pięknie prezentują na stole, to na dodatek świetnie smakują na ciepło jak i zimno. Takie kotleciki najlepiej jest podawać z ulubionym sosem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327961
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327961
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manną oraz przyprawy. Jeżeli chcemy uzyskać pikantne kotleciki zamiast słodkiej papryki dodajemy ostrą. Całość dokładnie mieszamy na początku łyżką, następnie możemy to zrobić dłońmi. Ciasto francuskie kroimy na bardzo cieniutkie paseczki mniej więcej 2-3 mm. Dwa paseczki wystarczą na średniej wielkości kotleta. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości średniej mandarynki. Następnie owijamy kotleciki. Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań, tam zobaczycie jak owijałam kotlety. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy koltety. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Tak przygotowane kotlety z ciastem francuskim podajemy na ciepło, ale i na zimno też świetnie smakują. Najlepiej jest podawać je z ulubionym sosem np: czosnkowym lub BBQ.