Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety mielone z dodatkiem ciasta francuskiego nie dość, że się pięknie prezentują na stole, to na dodatek świetnie smakują na ciepło jak i zimno. Takie kotleciki najlepiej jest podawać z ulubionym sosem.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manną oraz przyprawy. Jeżeli chcemy uzyskać pikantne kotleciki zamiast słodkiej papryki dodajemy ostrą.
Całość dokładnie mieszamy na początku łyżką, następnie możemy to zrobić dłońmi.
Ciasto francuskie kroimy na bardzo cieniutkie paseczki mniej więcej 2-3 mm. Dwa paseczki wystarczą na średniej wielkości kotleta.
Z mięsa formujemy kuleczki wielkości średniej mandarynki. Następnie owijamy kotleciki. Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań, tam zobaczycie jak owijałam kotlety.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy koltety.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
Tak przygotowane kotlety z ciastem francuskim podajemy na ciepło, ale i na zimno też świetnie smakują. Najlepiej jest podawać je z ulubionym sosem np: czosnkowym lub BBQ.
Ta sałatka to poezja smaku, jako pierwsza znika ze stołu.
Odsłon: 619
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 62
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manną oraz przyprawy. Jeżeli chcemy uzyskać pikantne kotleciki zamiast słodkiej papryki dodajemy ostrą. Całość dokładnie mieszamy na początku łyżką, następnie możemy to zrobić dłońmi. Ciasto francuskie kroimy na bardzo cieniutkie paseczki mniej więcej 2-3 mm. Dwa paseczki wystarczą na średniej wielkości kotleta. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości średniej mandarynki. Następnie owijamy kotleciki. Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań, tam zobaczycie jak owijałam kotlety. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy koltety. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Tak przygotowane kotlety z ciastem francuskim podajemy na ciepło, ale i na zimno też świetnie smakują. Najlepiej jest podawać je z ulubionym sosem np: czosnkowym lub BBQ.
Przepisy Przekąski
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Przekąski
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Frytki z dyni
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27