Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety mielone z dodatkiem ciasta francuskiego nie dość, że się pięknie prezentują na stole, to na dodatek świetnie smakują na ciepło jak i zimno. Takie kotleciki najlepiej jest podawać z ulubionym sosem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24871
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę manną oraz przyprawy. Jeżeli chcemy uzyskać pikantne kotleciki zamiast słodkiej papryki dodajemy ostrą. Całość dokładnie mieszamy na początku łyżką, następnie możemy to zrobić dłońmi. Ciasto francuskie kroimy na bardzo cieniutkie paseczki mniej więcej 2-3 mm. Dwa paseczki wystarczą na średniej wielkości kotleta. Z mięsa formujemy kuleczki wielkości średniej mandarynki. Następnie owijamy kotleciki. Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowań, tam zobaczycie jak owijałam kotlety. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy koltety. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Tak przygotowane kotlety z ciastem francuskim podajemy na ciepło, ale i na zimno też świetnie smakują. Najlepiej jest podawać je z ulubionym sosem np: czosnkowym lub BBQ.