Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z szynki od razu znikną z talerza podczas każdej imprezy towarzyskiej. Delikatne plasterki szynki konserwowej skrywają w sobie puszysty, kremowy serek śmietankowy, podkręcony aromatem świeżego czosnku i chrupiącego szczypiorku. Nadzienie jest aksamitne i kremowe, a całość nabiera wyrazistego smaku. Całość wieńczą czarne oliwki, które nie tylko pięknie się prezentują, ale dodają lekko słonej, śródziemnomorskiej nuty. Danie wygląda elegancko, zachwycając kolorami i różnorodnością struktur. Roladki są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu – ich przygotowanie zajmie ci tylko kilkanaście minut, a efekt końcowy zaskoczy nawet najbardziej wymagających gości.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 309
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2496
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 309
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2496
Składniki
W miseczce wymieszaj serek śmietankowy z majonezem. Masa powinna być gładka i łatwa do rozsmarowania. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek, a następnie dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj całość dokładnie.
Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Odłóż 12 plasterków na bok.
Bierz każdy plaster szynki i równomiernie posmaruj go masą serową, nie przepełniając, by roladka łatwo się zwijała. Następnie rozłóż plasterki oliwek i wciśnij je delikatnie do masy.
Zwiń szynki w roladki i zabezpiecz je wykałaczkami. Jeśli plasterki szynki są duże, możesz je przekroić na pół.
Imprezowe roladki z szynki udekoruj odłożonymi wcześniej plasterkami oliwek. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Resztki przechowuj w lodówce pod przykryciem i zużyj w ciągu 2 dni.