Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla inaczej podana, dla miłośników chrupkich rzeczy:). Przypomina pizze.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4263
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 619
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4263
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 619
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 797
Składniki
Piersi kroimy w małą kostkę,smażymy na łyżce oliwy wraz z przyprawą gyros, pieprzem cayne itd.
Robimy sałatkę: wszystkie warzywa kroimy w kostkę, cebulkę w piórka, sałatę rwiemy na małe kawałki. Mieszamy w misce. Dodajemy 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, sól, sok z cytryny lub ocet balsamiczny. Można dodać sos do sałatek np. grecki.
Robimy sos czosnkowy: do jogurtu naturalnego przeciskamy 3 ząbki czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz oregano, zioła prowansalskie jak kto lubi.
Tortille przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, z tym, ze ja podgrzewam ją w piekarniku troszkę dłużej aby stała się chrupiąca. Na podgrzanego placka wykładamy część sałatki, na to piersi z kurczaka, polewamy sosem czosnkowym, ketchupem. Nie zawijam jak tradycyjną tortillę. Najlepiej jeść urywając rękoma małe kawałki placka i maczając w sosie a resztę widelcem:):)
Życzę smacznego.