Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie smaków, danie lekkie, ale i sycące. Doskonałe na kolację. Polecam!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7578
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2640
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7578
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2640
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy kaszankę pozbawioną osłonki i smażymy kilka minut mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy z palnika. Jabłka myjemy, ścinamy wierzchy (około 1cm), wydrążamy środki pozostawiając około 1cm ścianki. Jabłka napełniamy kaszanką, przykrywamy czapeczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody. Jabłka zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.