Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 301
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21805
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 301
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21805
Składniki
Obrane jabłka pokroić na cieniutkie plasterki.
Ciasto: Jajka rozkłócić , dodać pozostałe składniki ( bez jabłek) i zmiksować . Dodać tyle mleka aby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany. Dodać jabłka i wymieszać.
Smażymy na rozgrzanym maśle małe placki nabierając plasterki jabłek oraz niewielką ilość ciasta - smazymy zrecz jasna z obu stron.
Gotowe plcuszki można podawać z cukrem pudrem lub miodem - smacznego.