Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak jaj z chrzanem jest obłędny postanowiłam wymyślić coś nowego i efektownego na świąteczny stół. Połączenie smaku i tekstury, jaja, galarety i farszu z chrzanem wypadło rewelacyjnie.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 962
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1180
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4153
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 15638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4339
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 962
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1180
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4153
Składniki
Ugotowałam jaja 8 minut. Przekroiłam je wzdłuż wraz ze skorupkami ostrym nożem tak aby powstały "mniejsze" i większe" polówki. Wyjęłam je ostrożnie łyżeczką.
"Większe" połówki wyjętych jaj wyrównałam aby się stały połówkami. Wyjęłam wszystkie żółtka, dodałam chrzan, sól i pieprz do smaku i posiekany szczypiorek.
Farsz uformowałam dłońmi w kulki i włożyłam je jak całe żółtka do jaj. Rozpuściłam w podgrzanym bulionie żelatynę i wlałam ją do skorupek- do poziomu trochę niższego niż pół. Dodałam drobniutko pokrojoną marchewkę, lubczyk i chili.
Gdy galareta zaczęła tężeć przyłożyłam jaja z farszem do wypełnionych skorupek i docisnęłam. Teraz trzeba chwile poczekać. Smacznego :)