Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gribiche jest to francuski, zimny sos majonezowy, przyrządzany na bazie świeżego majonezu z dodatkiem korniszonów, kaparów, cebuli i szczypiorku. Podaje się go do zimnych zakąsek jarzynowych, szparagów, jaj na twardo oraz zimnych ryb
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 372
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1838
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 372
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 42
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1838
Składniki
Wykonanie: Wymieszać widelcem musztardę z surowym żółtkiem, solą , pieprzem, olejem i octem. Następnie dodać pokrojone drobno korniszony, jajo na twardo, kapary i posiekany szczypiorek. Sos ten można również przygotować na bazie majonezu. Udekorować ugotowane i pokrojone wcześniej jajka, a pozostały sos użyć do zimnych zakąsek.