Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy dobry pomysł, by ze skromnych zapasów w lodówce przygotować szybko niebanalny posiłek dla niespodziewanych gości.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24777
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Ściąć z pomidorów wierzchy, wyjąć miąższ i zachować go do innej potrawy.Łyżkę masła wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kłaść po trochu do każdego pomidora.
Pomidory ułożyć na żaroodpornym półmisku, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.
W tym czasie rozgrzać resztę masła na patelni. Jajka wraz ze śmietaną i startym serem ubić w garnuszku , dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać, wlać na rozgrzane masło i mieszając , usmażyć jajecznicę.
Gorącą jajecznicę wkładamy do równie gorących pomidorów.
Posypać natką pietruszki i zaraz podawać ze świeżą bułką lub grzankami.