Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 580
Dodano: 04.08.2010
Odsłon: 3612
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ściąć z pomidorów wierzchy, wyjąć miąższ i zachować go do innej potrawy.Łyżkę masła wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kłaść po trochu do każdego pomidora.
Pomidory ułożyć na żaroodpornym półmisku, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 10 minut.
W tym czasie rozgrzać resztę masła na patelni. Jajka wraz ze śmietaną i startym serem ubić w garnuszku , dodać sól i pieprz do smaku ,wymieszać, wlać na rozgrzane masło i mieszając , usmażyć jajecznicę.
Gorącą jajecznicę wkładamy do równie gorących pomidorów.
Posypać natką pietruszki i zaraz podawać ze świeżą bułką lub grzankami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

paskudna2206 05 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
a może jajecznica nie jest blada tylko zdjęcie tak wyszło??? Pomysł mi się podoba i wypróbuję ten przepis:)pozdrawiam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 05 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
A ja myślałam, że to twarożek w tych pomidorach. Coś strasznie blada ta jajecznica?0 Kto głosował? | Odpowiedz

MonCheri 04 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz