Do góry

Przekąski Przepis na:

Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem

Jaja wielkanocne nadziewane szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 12410

Ze szpinakiem smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajko na twardo 3-4 szt.
  • Szpinak świeży 10 dag
  • Masło do smażenia 1 łyżka
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez 2 łyżki
  • kiełki rzodkiewki
  • Rzodkiewka 4 szt.
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle wymieszanym z olejem razem z zmiażdżonym czosnkiem. Jaja przekroić na połówki, wyjąć żółtka i je posiekać. Następnie dodać do szpinaku, wymieszać aby powstała gładka masa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, po czym ostudzić. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę, wymieszać z majonezem, nadziewać połówki jajek, ułożyć na talerzu i ozdobić kiełkami rzodkiewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń