Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w innym wydaniu, super pyszna przekąska.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4464
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Mąkę przysmażyć na tłuszczu, rozprowadzić rosołem i zagotować. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć i wraz ze śmietaną dodać do zasmażki. Następnie przyprawić do smaku octem i przyprawami, dodać rozmącone żółtko, dokładnie wymieszać. Wykonanie sałatki: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki i ćwiartki, rozłożyć do ozdobnych miseczek żaroodpornych lub do jednego naczynia i polać sosem. Zapiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu ozdobić natką pietruszki i podawać na zimno lub na ciepło.