Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w innym wydaniu, super pyszna przekąska.
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 134
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 57
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 456
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1102
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 134
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 57
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 456
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1102
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Mąkę przysmażyć na tłuszczu, rozprowadzić rosołem i zagotować. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć i wraz ze śmietaną dodać do zasmażki. Następnie przyprawić do smaku octem i przyprawami, dodać rozmącone żółtko, dokładnie wymieszać. Wykonanie sałatki: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki i ćwiartki, rozłożyć do ozdobnych miseczek żaroodpornych lub do jednego naczynia i polać sosem. Zapiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu ozdobić natką pietruszki i podawać na zimno lub na ciepło.