Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajeczna zapiekanka

Jajeczna zapiekanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48553

Dodano:

Odsłon: 2260

Czasami zrobi nam się czegoś więcej niestety, a może stety, bo wtedy staramy się to jakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek.

Składniki

  • 200 g filetu z kurczaka
  • 1 plaster sera
  • 4 szparagi ze słoika
  • mąka
  • bułka tarta
  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
    W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków.
    Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C.
    Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń