Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie w wykonaniu jajka faszerowane twarożkiem z różnymi dodatkami. Jajka takie mogą być ozdobą świątecznego stołu, ale mogą też być smaczną przekąską na imprezie karnawałowej i nie tylko.
garnek, nóż, widelec, talerz,
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 329
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą aby przerwać proces gotowania, następnie obieramy ze skorupek. Każde jajko przecinamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelce lub przecieramy przez sitko i dodajemy je do twarożku wymieszanego z mlekiem, doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Twarożek dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy ketchup, do drugiej chrzan tarty a do trzeciej posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowanymi pastami wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy plasterkiem ogórka konserwowego, oprószamy papryką mieloną słodką oraz świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowanie masy.
Dodanie do masy dodatkowych składników.
Jajka gotowe do podania.