Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie w wykonaniu jajka faszerowane twarożkiem z różnymi dodatkami. Jajka takie mogą być ozdobą świątecznego stołu, ale mogą też być smaczną przekąską na imprezie karnawałowej i nie tylko.
garnek, nóż, widelec, talerz,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14296
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31253
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14296
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą aby przerwać proces gotowania, następnie obieramy ze skorupek. Każde jajko przecinamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelce lub przecieramy przez sitko i dodajemy je do twarożku wymieszanego z mlekiem, doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Twarożek dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy ketchup, do drugiej chrzan tarty a do trzeciej posiekaną natkę pietruszki. Tak przygotowanymi pastami wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy plasterkiem ogórka konserwowego, oprószamy papryką mieloną słodką oraz świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowanie masy.
Dodanie do masy dodatkowych składników.
Jajka gotowe do podania.