Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka nadziane wędzoną makrelą i delikatną , chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek . Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać jako przystawkę dla gości, na śniadanie. Bardzo ładnie będą wyglądać na wielkanocnym stole pośród bab i mazurków.
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 140
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10652
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 140
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10652
Składniki
Jak zrobić jajka faszerowane makrelą Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy z łupinek. Jajka przekrawamy na pół , delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Oczyszczamy rybę z ości , cebulę obieramy i drobniutko kroimy w kosteczkę i łączymy oba składniki z żółtkami. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Masą faszerujemy białka jaj. Smacznego!