Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka nadziane wędzoną makrelą i delikatną , chrupiącą czerwoną cebulą to moja ulubiona wersja faszerowanych jajek . Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Tak przygotowane jajka możemy podać jako przystawkę dla gości, na śniadanie. Bardzo ładnie będą wyglądać na wielkanocnym stole pośród bab i mazurków.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 817
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 102
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2753
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 817
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1016
Składniki
Jak zrobić jajka faszerowane makrelą Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy i obieramy z łupinek. Jajka przekrawamy na pół , delikatnie wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Oczyszczamy rybę z ości , cebulę obieramy i drobniutko kroimy w kosteczkę i łączymy oba składniki z żółtkami. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Masą faszerujemy białka jaj. Smacznego!