Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2410

Dodano:

Odsłon: 10769

Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

Składniki

  • 6 jajek,
  • 1 pomidor,
  • 1 mała cukinia,
  • 1 parówka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 2 łyżki majonezu.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut), studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.

    Cukinię obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w kosteczkę. Parówkę również kroimy w kosteczkę.

    Warzywa i parówki mieszamy ze sobą.

    Żółtka mieszamy z majonezem i przyprawami. Łączymy z resztą składników. Łyżeczką wykładamy farsz na białka.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń