Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Nam bardzo smakuje farsz pieczarkowy i bardziej wiosenny rzodkiewkowy, który jest wyrazisty w smaku, chrupiący i pięknie prezentuje się na talerzu. Oba farsze królują u nas w święta.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 48
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2361
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 199
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 48
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2361
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 199
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy widelcem. Białka odkładamy. Rzodkiewki trzemy na tarce o grubych oczkach (jedną odkładamy do dekoracji) i dodajemy do żółtek. Ogórka obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion, kroimy w drobniutką kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Razem z majonezem i przyprawami mieszamy całość delikatnie. Napełniamy gotowym farszem połówki białek. Przyozdabiamy szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewek.
Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem gotowe!