Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Nam bardzo smakuje farsz pieczarkowy i bardziej wiosenny rzodkiewkowy, który jest wyrazisty w smaku, chrupiący i pięknie prezentuje się na talerzu. Oba farsze królują u nas w święta.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 301
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 650
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 166
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3882
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 301
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 650
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy widelcem. Białka odkładamy. Rzodkiewki trzemy na tarce o grubych oczkach (jedną odkładamy do dekoracji) i dodajemy do żółtek. Ogórka obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion, kroimy w drobniutką kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Razem z majonezem i przyprawami mieszamy całość delikatnie. Napełniamy gotowym farszem połówki białek. Przyozdabiamy szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewek.
Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem gotowe!