Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Nam bardzo smakuje farsz pieczarkowy i bardziej wiosenny rzodkiewkowy, który jest wyrazisty w smaku, chrupiący i pięknie prezentuje się na talerzu. Oba farsze królują u nas w święta.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30527
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30527
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka, które rozdrabniamy widelcem. Białka odkładamy. Rzodkiewki trzemy na tarce o grubych oczkach (jedną odkładamy do dekoracji) i dodajemy do żółtek. Ogórka obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion, kroimy w drobniutką kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Razem z majonezem i przyprawami mieszamy całość delikatnie. Napełniamy gotowym farszem połówki białek. Przyozdabiamy szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewek.
Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem gotowe!