Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na stół świąteczny, sprawdzą się również niemal na każdą okazję, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7564
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.
Plastry salami drobno siekamy. Opłukany szczypiorek również drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, dodajemy salami, posiekany szczypiorek, starty żółty ser oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy świeżym koperkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.