Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem

Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 726

Dodano:

Odsłon: 16515

Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na stół świąteczny, sprawdzą się również niemal na każdą okazję, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g salami w plastrach
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 50 g żółtego sera startego na tarce o małych oczkach
  • 3-4 łyżki majonezu
  • kilka gałązek koperku do dekoracji
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.

  2. Plastry salami drobno siekamy. Opłukany szczypiorek również drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, dodajemy salami, posiekany szczypiorek, starty żółty ser oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.

  3. Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy świeżym koperkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń