Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na stół świąteczny, sprawdzą się również niemal na każdą okazję, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 661
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12391
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 661
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12391
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.
Plastry salami drobno siekamy. Opłukany szczypiorek również drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, dodajemy salami, posiekany szczypiorek, starty żółty ser oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy świeżym koperkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.