Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane salami, żółtym serem i szczypiorkiem to prosty i szybki sposób na pyszną przekąskę idealną na stół świąteczny, sprawdzą się również niemal na każdą okazję, ponieważ świetnie wyglądają na talerzu i smakują wyśmienicie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117059
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8044
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1656
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1338
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117059
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8044
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1656
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1338
Składniki
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka przekrawamy wzdłuż na pół, z białek wyjmujemy żółtka i przekładamy na płaski talerz a następnie bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.
Plastry salami drobno siekamy. Opłukany szczypiorek również drobno siekamy. Do miski wrzucamy rozgniecione żółtka, dodajemy salami, posiekany szczypiorek, starty żółty ser oraz majonez, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łaczymy.
Połówki białek faszerujemy przygotowanym nadzieniem najlepiej małą łyżeczką i dekorujemy świeżym koperkiem. Tak przygotowane jajka podajemy na zimno.