Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu jajka faszerowane. Do ich przyrządzenia będziesz potrzebował zaledwie 3 składników i przypraw. Jajka w tym wydaniu siostra Anastazja serwuje w towarzystwie sosu tatarskiego. Przepis na sos tatarski do jajek według przepisu siostry Anastazji znajdziecie tutaj: https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-sos-tatarski-siostry-anastazji,1942760,smaker.html Przepisy na jajka faszerowane siostry Anastazji W internecie oraz książkach popularnej zakonnicy kryje się wiele receptur na pyszne przekąski, które można zaserwować gościom przy najróżniejszych okazjach. Anastazja Pustelnik FDC publikuje swoje liczne pomysły na przystawki. Jajka faszerowane siostry Anastazji z pieczarkami czy te z szynką są chętnie podawane na rodzinnych uroczystościach lub podczas świąt Wielkiej Nocy. Jajka faszerowane siostry Anastazji W takiej przekąsce liczy się przede wszystkim farsz. W przypadku tego przepisu na jajka faszerowane siostry Anastazji wystarczy wziąć tylko kilka składników, które na pewno masz w lodówce. Z kremowego żółtka, pokrojonej w drobną kostkę szynki i aksamitnej śmietany powstanie naprawdę aromatyczna przekąska. Ważnym składnikiem farszu są też przyprawy - sól i pieprz, które podkręcą smak nadzienia. Oczywiście przed podaniem można przystawkę udekorować jeszcze świeżą zieleniną. Taka jadalna ozdoba świetnie sprawdzi się na Wielkanoc. Co dodać do jajek faszerowanych siostry Anastazji? Oprócz zieleniny, czyli szczypiorku, koperku, natki pietruszki czy zielonej cebulki, warto przygotować jeszcze sos tatarski, zrobiony m.in. z kiszonych ogórków, majonezu, musztardy czy marynowanych pieczarek. To cudowne połączenie chrupiących i kremowych składników. Jest idealnym dodatkiem do farszu, który składa się z szynki i żółtek.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1266
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1082
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1266
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1082
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (włóż jajka do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez około 10 minut).
Ugotowane jajka wystudź, obierz z łupin i przekrój wzdłuż na dwie równe połówki. Wyciągnij ze środka żółtka, które następnie przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem.
Szynkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do rozgniecionych jajek razem ze śmietaną. Farsz do jajek dopraw solą i pieprzem. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Połówki jajek wypełnij farszem z żółtek i szyki. Faszerowane jajka siostry Anastazji ułóż dekoracyjnie na półmisku. Możesz podać je w towarzystwie sosu tatarskiego.