Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16485

Dodano:

Odsłon: 4771

Klasyka

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego Philadelphia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonejpapryki
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka po ugotowane na twardo, obrałem, przekroiłem na pół i wyjąłem żółtka.
    Łososia pokroiłem na drobne kawałeczki. Żółtko rozdrobniłem widelcem. Serek wymieszałem z majonezem i szczypiorkiem, dodałem żółtka i łososia, wymieszałem. Farszem napełniłem wydrążone biała, oprószyłem mieloną papryką i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń