Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane z czosnkiem niedźwiedzim to nowoczesna odsłona popularnej przekąski na zimno. Podaj je na eleganckim półmisku i zrób wrażenie na gościach!
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4979
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 511
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3520
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 71
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 73
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4979
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 511
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3520
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 71
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 73
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (ok. 9–10 minut od zagotowania). Następnie zalej je zimną wodą, obierz i przetnij na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
Liście czosnku umyj, osusz i drobno posiekaj lub zblenduj na gładko. Do żółtek dodaj czosnek niedźwiedzi, serek kremowy i majonez (lub jogurt). Całość dokładnie rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
Gotowy farsz nakładaj do połówek jajek przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
Na wierzch każdej porcji możesz posypać odrobinę suszonej papryki, płatków chili lub drobno posiekanego czosnku niedźwiedziego.