Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka faszerowane z czosnkiem niedźwiedzim to nowoczesna odsłona popularnej przekąski na zimno. Podaj je na eleganckim półmisku i zrób wrażenie na gościach!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6178
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 166
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6178
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 166
Składniki
Ugotuj jajka na twardo (ok. 9–10 minut od zagotowania). Następnie zalej je zimną wodą, obierz i przetnij na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki.
Liście czosnku umyj, osusz i drobno posiekaj lub zblenduj na gładko. Do żółtek dodaj czosnek niedźwiedzi, serek kremowy i majonez (lub jogurt). Całość dokładnie rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
Gotowy farsz nakładaj do połówek jajek przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
Na wierzch każdej porcji możesz posypać odrobinę suszonej papryki, płatków chili lub drobno posiekanego czosnku niedźwiedziego.