Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny farsz do jajek gotowanych na twardo. Przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom serowych smaków. Przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. Jak faszerować jajka? Wystarczy ugotować jajka na twardo, przekroić je na pół, wyciągnąć ze środka żółtka i rozdrobnić je widelcem. Następnie do żółtek dodajemy ulubione składniki - w tym przypadku będzie to ser zółty i szczypiorek. Do tego obowiązkowo majonez i przyprawy. Gotowy farsz nakładamy łyżką lub przekładamy do szprycy z ozdobną końcówką i wyciskamy do ugotowanych białek jaj. Jajka faszerowane żółtym serem sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i podczas świąt wielkanocnych.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut we wrzącej wodzie). Ugotowane jajka odcedź, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Ze środka wyciągnij żółtka i przełóż je do miski.
Żółtka jaj rozgnieć widelcem.
Ser żółty zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, dodaj do rozgniecionych żółtek.
Na koniec do miski dodaj majonez i przyprawy. Składniki wymieszaj. Farsz przełóż do szprycy.
Białka jaj wypełnij farszem z żółtego sera.
Szczypiorek opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Oprósz nim jajka faszerowane żółtym serem. Gotową przekąskę przełóż na półmisek lub talerz, gotowe!