Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam jajka ugotowane na twardo, panierowane i smażone w głębokim tłuszczu. Takie jajka są pyszne , skorupa panierki krucha i smaczna. Polecam na święta wielkanocne i nie tylko.
patelnia do głębokiego smażenia
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6939
Polecam.
Odsłon: 101
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5227
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6939
Polecam.
Odsłon: 101
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5227
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2301
Składniki
Jajka wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy kucharek. Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką. Mąkę wsyp do osobnej miseczki. Pozostałe jajka ugotuj w osolonej wodzie, gotuj 7 minut od chwili zagotowania. Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki. Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami. Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku. W razie potrzeby dopraw do smaku solą.