Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam jajka ugotowane na twardo, panierowane i smażone w głębokim tłuszczu. Takie jajka są pyszne , skorupa panierki krucha i smaczna. Polecam na święta wielkanocne i nie tylko.
patelnia do głębokiego smażenia
Składniki
Jajka wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy kucharek. Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką. Mąkę wsyp do osobnej miseczki. Pozostałe jajka ugotuj w osolonej wodzie, gotuj 7 minut od chwili zagotowania. Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki. Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami. Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku. W razie potrzeby dopraw do smaku solą.