Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone awokado sprawuje się świetnie jako kompan dla jajka. Oryginalne zestawienie - ciekawy dodatek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1511
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2993
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1079
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1852
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1511
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2993
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1079
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1852
Składniki
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i przekroić na pól. Jedno awokado obrać i przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić sola i pieprzem. Drugie awokado pokroić w plasterki i także skropić sokiem z cytryny.
Na jajka położyć plasterki pomidorka, na nie wyłożyć kosteczkę z awokado. Jajka układać na talerzu, dekorować plasterkami awokado, oprószyć sola i pieprzem.