Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj talerz z jajkami o różnych smakach oraz nadziewane pieczarkami . Pyszna przekąska która sprawdza się na różnych imprezach okolicznościowych. Polecam
garnek, nóż, talerz, widelec, patelnia, łyżka,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67584
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1870
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67584
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1870
Składniki
Jajka po ugotowaniu obrać i przekroić na połówki. Z trzech ugotowanych przekrojonych jajek wyjąc żółtka i rozdrobnić widelcem. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę , podsmażyć na maśle klarownym z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Po podsmażeniu i wystudzeniu połączyć z rozdrobnionymi żółtkami oraz majonezem. Masą napełniać przygotowane białka bez żółtek, pozostałe połówki jajek udekorować majonezem, ketchupem. Wbić wykałaczki i ułożyć na liściach szpinaku lub sałaty. Obok ułożyć mini kulki mozzarelli. Smacznego
Jajka gotowe do podania.