Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajeczka mogą zagościć na wielkanocnym stole.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć je do kielicha blendera. Zeszklić na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulkę. Do cebulki dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć kilka minut na mały ogniu. Pieczarki z cebulą przełożyć do kielicha blendera. Dodać jeszcze mięso obrane z udka kaczki. Przy pomocy blendera rozdrobnić żółtka, pieczarki i mięso. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego. Kolejno białka obtaczać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Udekorować wg uznania. Gotowe. Smacznego.