Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajeczka mogą zagościć na wielkanocnym stole.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15732
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1475
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15732
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1475
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć je do kielicha blendera. Zeszklić na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulkę. Do cebulki dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć kilka minut na mały ogniu. Pieczarki z cebulą przełożyć do kielicha blendera. Dodać jeszcze mięso obrane z udka kaczki. Przy pomocy blendera rozdrobnić żółtka, pieczarki i mięso. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego. Kolejno białka obtaczać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Udekorować wg uznania. Gotowe. Smacznego.