Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajeczka mogą zagościć na wielkanocnym stole.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19393
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć je do kielicha blendera. Zeszklić na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulkę. Do cebulki dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć kilka minut na mały ogniu. Pieczarki z cebulą przełożyć do kielicha blendera. Dodać jeszcze mięso obrane z udka kaczki. Przy pomocy blendera rozdrobnić żółtka, pieczarki i mięso. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego. Kolejno białka obtaczać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Udekorować wg uznania. Gotowe. Smacznego.