Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajeczka mogą zagościć na wielkanocnym stole.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1312
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 240
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1312
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 240
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć je do kielicha blendera. Zeszklić na oleju rzepakowym drobno pokrojoną cebulkę. Do cebulki dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć kilka minut na mały ogniu. Pieczarki z cebulą przełożyć do kielicha blendera. Dodać jeszcze mięso obrane z udka kaczki. Przy pomocy blendera rozdrobnić żółtka, pieczarki i mięso. Dodać jeszcze do smaku sól, szczyptę słodkiej czerwonej papryki, szczyptę kolorowego czosnku, pieprz czarny świeżo mielony, łyżkę majonezu. Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego. Kolejno białka obtaczać w mące, następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Odkładać na papierowy ręcznik. Przestudzone białka napełniać przygotowanym farszem. Udekorować wg uznania. Gotowe. Smacznego.