Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w galaretce będą pięknie wyglądać na Wielkanocnym stole.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6160
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 87
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3090
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13883
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6160
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 87
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3090
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13883
Składniki
Żelatynę zalać zimnym bulionem, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić.
Małe filiżanki nasmarować od wewnątrz tłuszczem. Na spód każdej wlać odrobinę galarety. Zastudzić. Na tym ułożyć listek natki i plaster jajka. Dodać groszek wymieszany z drobno pokrojonym mięsem. W to wetknąć resztę jajek pokrojonych na ćwiartki. Zalać żelatyną, zastudzić.
Przed podaniem filiżanki z galaretą na moment zanurzać w gorącej wodzie. Zawartość wyjmować na półmisek wyłożony sałatą, udekorować plasterkami cytryny i limetki.