Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w galaretce będą pięknie wyglądać na Wielkanocnym stole.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 173
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 789
Składniki
Żelatynę zalać zimnym bulionem, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić.
Małe filiżanki nasmarować od wewnątrz tłuszczem. Na spód każdej wlać odrobinę galarety. Zastudzić. Na tym ułożyć listek natki i plaster jajka. Dodać groszek wymieszany z drobno pokrojonym mięsem. W to wetknąć resztę jajek pokrojonych na ćwiartki. Zalać żelatyną, zastudzić.
Przed podaniem filiżanki z galaretą na moment zanurzać w gorącej wodzie. Zawartość wyjmować na półmisek wyłożony sałatą, udekorować plasterkami cytryny i limetki.