Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w galaretce będą pięknie wyglądać na Wielkanocnym stole.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4330
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4330
Składniki
Żelatynę zalać zimnym bulionem, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić.
Małe filiżanki nasmarować od wewnątrz tłuszczem. Na spód każdej wlać odrobinę galarety. Zastudzić. Na tym ułożyć listek natki i plaster jajka. Dodać groszek wymieszany z drobno pokrojonym mięsem. W to wetknąć resztę jajek pokrojonych na ćwiartki. Zalać żelatyną, zastudzić.
Przed podaniem filiżanki z galaretą na moment zanurzać w gorącej wodzie. Zawartość wyjmować na półmisek wyłożony sałatą, udekorować plasterkami cytryny i limetki.