Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w galaretce będą pięknie wyglądać na Wielkanocnym stole.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 847
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4469
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1076
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 476
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3255
Składniki
Żelatynę zalać zimnym bulionem, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić.
Małe filiżanki nasmarować od wewnątrz tłuszczem. Na spód każdej wlać odrobinę galarety. Zastudzić. Na tym ułożyć listek natki i plaster jajka. Dodać groszek wymieszany z drobno pokrojonym mięsem. W to wetknąć resztę jajek pokrojonych na ćwiartki. Zalać żelatyną, zastudzić.
Przed podaniem filiżanki z galaretą na moment zanurzać w gorącej wodzie. Zawartość wyjmować na półmisek wyłożony sałatą, udekorować plasterkami cytryny i limetki.