Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka wielkanocne z trzech prostych składników. Chwila roboty i efektowana przekąska na świąteczny stół jest gotowa do serwowania gościom. Najprostszy farsz do jajek wielkanocnych Jak zrobić nieprzekombinowane, proste jajka faszerowane na wielkanocny stół? Wystarczy ugotować dobrej jakości jajka na twardo, obrać ze skorupek, przeciąć na pół, wydrążyć żółtka i przełożyć je do miski. Następnie rozgnieść je widelcem, dodać musztardę, majonez i ulubione przyprawy. To wszystko! Tak przygotowanym farszem należy nadziać jajka, udekorować koperkiem, rzeżuchą lub szczypiorkiem lub oprószyć ulubionymi przyprawami. Prosty przepis na jajka wielkanocne można również wzbogacić o dodatek ulubionych warzyw, ziół bądź szynki.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Składniki
Jajka ugotuj na twardo - w rondelku nastaw wodę, dodaj pół łyżeczki soli. Jajka wkładaj delikatnie łyżką do wrzącej wody. Gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane jajka przestudź, obierz ze skorupki, przekrój na pół. Ze środka wydrąż żółtka i przełóż je do miski. Dodaj majonez, musztardę i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Farsz do jajek wielkanocnych przełóż do rękawa cukierniczego. Faszeruj jajka. Oprósz je słodką papryką i ozdób gałązką koperku.