Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z łososiem

Jajka z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2139

Dodano:

Odsłon: 198

Jajka z łososiem, smaczna mała przekąska.

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 opakowanie łososia wędzonego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • papryka ostra
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka z łososiem

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone jajka obrać ze skórek, przekroić na pół i delikatnie wydrążyć żółtka, tak aby nie uszkodzić białek.

    Żółtka przetrzeć gęste sitko doprawić do smaku solą, papryka do smaku. Dodać majonez ale nie za dużą ilość aby można było masę wyciskać szprycą na białka.

  2. Na każde białko nałożyć szprycą masę z żółtek i położyć mały plasterek wędzonego łososia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń