Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
“Zwykłe” jajka sadzone, przygotowane w “niezwykły” sposób :) Metoda polecana szczególnie w sytuacjach, gdy trzeba przygotować większą liczbę jajek na raz.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 97
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 155
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 97
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170-175 stopni. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Formę małego naczynia żaroodpornego wysmarować oliwą. Do każdej włożyć kromkę chleba (kromkę przekroić na dwa trójkąty i oprzeć o brzeg naczynka), plaster szynki – tworząc sakiewkę (najlepiej wybrać okrągły). Na spód przełożyć boczek z cebulką i wbić jajko, uważając aby żółtko pozostało w całości. Doprawić solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem. Formę wstawić na najniższy poziom w piekarniku. Piec około 10-15 minut. Jeśli chcemy, aby żółtka były lekko płynne, należy piec jajka do momentu aż białka z przezroczystych staną się białe. Trwa to około 10 minut. Po około 15 minutach zarówno żółtka jak i białka są takie jak w jajkach ugotowanych na twardo.