Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z tuńczykiem to szybka i łatwa do zrobienia przekąska, która zachwyci gości. Propozycja wręcz idealna na świąteczny stół.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 433
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 97
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 433
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 97
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Odstaw do ostudzenia, a następnie obierz każde z nich. Przekrój na pół i przełóż ugotowane żółtka do miski. Białka ułóż na półmisku. Żółtka rozdrobnij widelcem.
Tuńczyka otwórz, odlej z zalewy i posiekaj drobniej na desce. Przełóż do żółtek. Ogórki kiszone odsącz z wody, pokrój w kostkę, dodaj do miski. Ser żółty zetrzyj drobno na tarce, a cebulę posiekaj. Przełóż wszystko do żółtek. Dodaj łyżkę majonezu, musztardę, sól pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Taką masę przekładaj z pomocą łyżki lub szprycy na białka. Udekoruj każde jajko odrobiną majonezu.