Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka z tuńczykiem to szybka i łatwa do zrobienia przekąska, która zachwyci gości. Propozycja wręcz idealna na świąteczny stół.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Odstaw do ostudzenia, a następnie obierz każde z nich. Przekrój na pół i przełóż ugotowane żółtka do miski. Białka ułóż na półmisku. Żółtka rozdrobnij widelcem.
Tuńczyka otwórz, odlej z zalewy i posiekaj drobniej na desce. Przełóż do żółtek. Ogórki kiszone odsącz z wody, pokrój w kostkę, dodaj do miski. Ser żółty zetrzyj drobno na tarce, a cebulę posiekaj. Przełóż wszystko do żółtek. Dodaj łyżkę majonezu, musztardę, sól pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Taką masę przekładaj z pomocą łyżki lub szprycy na białka. Udekoruj każde jajko odrobiną majonezu.