Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barzo sycące jedzenie, do środka można dodać swoje ulubione składniki, tutaj czerwona cebulka, czerwona papryka i mozzarella.
Naczynie żaroodporne, miska, nóż.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1587
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 701
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 687
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Wzięłam wcześniej usmażony naleśnik (w składzie naleśnika mąka, woda, jajko,chlust oleju i przyprawy - sól, czosnek granulowany, tymianek, bez mleka i proszku do pieczenia). Umieściłam naleśnik w okrągłym naczyniu żaroodpornym (można użyć innej formy, niedużej tortownicy czy formy do tarty). Paprykę i cebulkę pokroiłam na mniejsze kawałki, ser mozzarella starłam na tarce na dużych oczkach. Jajka wbiłam do miseczki i rozbełtałam. Do jajek dodałam pokrojoną paprykę z cebulką i startą mozzarellę oraz dosypałam sporo koperku (użyłam posiekanego mrożonego), trochę czosnku granulowanego oraz przyprawiłam całość solą i pieprzem. Wszystko zamieszałam i przelałam do środka naleśnika. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, zapiekałam naleśnika z dodatkami przez około 25 minut, aż jajka się ścięły, do momentu, gdy środek był zwarty.