Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie nadziewana bułeczka, świetny sposób na odświeżenie już nieco czerstwego pieczywa.
Nóż, blaszka i papier do pieczenia.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 476
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 476
Składniki
W kajzerkach od góry zrobić wgłębienie, odciąć bułkę z wierzchu i wydrążyć trochę ze środka, tak by powstał otwór, który będzie można wypełnić jajkiem i dodatkami. Spód każdego otworu posmarować ketchupem i wyłożyć wędliną (miałam pieczeń cienko ukrojoną) i serem żółtym. Wbić na to do każdej bułki po jajku. Cebulkę w miarę drobno pokroić, koperek posiekać. Jajka z wierzchu oprószyć solą i pieprzem oraz posypać pokrojoną cebulką i koperkiem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni od 10 do 15 minut, w zależności, czy chcemy, żeby jajko ścięło się mniej, czy bardziej.