Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełen warzyw pasztet jarski na talerzu tworzy bardzo kolorową kompozycję.Łatwy i pyszny przepis...imponujący wynik. Jednym słowem, udowadniam dzisiaj, że warzywa mogą być równie satysfakcjonujące jak mięso.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1047
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4099
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1047
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4099
Składniki
Gotujemy osobno seler, marchewkę i groszek. Studzimy. Marchewkę miksujemy z 2 jajkami, doprawiamy solą pieprzem czarnym i ostrą papryką. Seler miksujemy z ubitymi na sztywno białkami, doprawiamy solą, pieprzem białym i gałką muszkatołową. Groszek miksujemy z 2 jajkami, śmietaną, doprawiamy pieprzem białym, solą i gałką muszkatołową. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy sezamem. Wykładamy do foremki masy wg. kolejności; marchwiowa, selerowa, groszkowa. Pieczemy w kąpieli wodnej ok.70 minut w temperaturze 180 stopni. Pasztet ostudź i włóż na kilka godzin do lodówki.