Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska dla wegetarian.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3693
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2036
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 767
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3693
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2036
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 767
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku, bez przykrycia, odcedzić, odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane rurki nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Z masła, mąki i mleka zrobić sos beszamelowy, posolić. Sosem tym polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera.