Do góry

Przekąski Przepis na:

Jarzyna z endywii i pieczarek

Jarzyna z endywii i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17979

Dodano:

Odsłon: 3226

Ziemniaki pasują , a bagietka nie pogniewa się , kotlet schabowy ? nigdy ! Kolacja ? obroni się na bank

Składniki

  • 400 g liści cykorii
  • 300 g pieczxarek
  • por , ok. 350 g
  • 150 g wędzonego boczku tłustego
  • 2 łyżki oleju
  • Pieprz czarny
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • 100 ml śmietany gęstej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jarzyna z endywii i pieczarek

Przygotowanie

  1. Warzywa umyłem i oczyściłem . Liście cykorii pokroiłem na paski, pieczarki i pory pokroiłem na cienkie plasterki. Boczek pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem na patelni olej, na dużym ogniu wysmażyłem z boczku skwarki, które potem wyjąłem z patelni.
    Na pozostałym na patelni tłuszczu na małym ogniu przez 3 minuty dusiłem pieczarki razem z porami. Dodałem pokrojone paski cykorii, sól, pieprz i oregano , dusiłem 3 minuty. Wymieszałem ze śmietaną, szybko zagotowałem, doprawiłem do smaku. Posypałem pysznym skwarkowym boczkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 19 kwietnia 2015 Przepyszne i aromatyczne połączenie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 kwietnia 2015 Biorę bez pytania do szybkiego spróbowania :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń