Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywą do pasztecików mogą być "Jaśki" z kruchego ciasta w tak zabieganym czasie przedświątecznym.
Widelec, foremka do ciastek, blacha do pieczenia, łyżka
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1654
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1654
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Rolkę ciasta rozwinąć i wyciąć kwadratu za pomocą foremki do ciastek.
Nakładać farsz na jeden kwadrat, a drugim przykryć i dobrze zlepić najlepiej widelcem wokół brzegów, posmarować mlekiem lub jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach na funkcji góra-dol około 25 minut lub do zrumienienia. Podawać z barszczem czerwonym.