Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywą do pasztecików mogą być "Jaśki" z kruchego ciasta w tak zabieganym czasie przedświątecznym.
Widelec, foremka do ciastek, blacha do pieczenia, łyżka
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 243
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21735
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 243
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21735
Składniki
Rolkę ciasta rozwinąć i wyciąć kwadratu za pomocą foremki do ciastek.
Nakładać farsz na jeden kwadrat, a drugim przykryć i dobrze zlepić najlepiej widelcem wokół brzegów, posmarować mlekiem lub jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach na funkcji góra-dol około 25 minut lub do zrumienienia. Podawać z barszczem czerwonym.