Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywą do pasztecików mogą być "Jaśki" z kruchego ciasta w tak zabieganym czasie przedświątecznym.
Widelec, foremka do ciastek, blacha do pieczenia, łyżka
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 911
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 285
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 16490
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 911
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 285
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 16490
Składniki
Rolkę ciasta rozwinąć i wyciąć kwadratu za pomocą foremki do ciastek.
Nakładać farsz na jeden kwadrat, a drugim przykryć i dobrze zlepić najlepiej widelcem wokół brzegów, posmarować mlekiem lub jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach na funkcji góra-dol około 25 minut lub do zrumienienia. Podawać z barszczem czerwonym.