Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywą do pasztecików mogą być "Jaśki" z kruchego ciasta w tak zabieganym czasie przedświątecznym.
Widelec, foremka do ciastek, blacha do pieczenia, łyżka
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 34
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 161
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1376
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 34
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 161
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1376
Składniki
Rolkę ciasta rozwinąć i wyciąć kwadratu za pomocą foremki do ciastek.
Nakładać farsz na jeden kwadrat, a drugim przykryć i dobrze zlepić najlepiej widelcem wokół brzegów, posmarować mlekiem lub jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach na funkcji góra-dol około 25 minut lub do zrumienienia. Podawać z barszczem czerwonym.