Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra potrawa na przyjęcia imieninowe i nie tylko ,prosta w wykonaniu
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4365
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1069
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4268
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4365
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1069
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4268
Składniki
do mielonego dodać drobno posiekaną natkę pietruszki ,15 dag drobno posiekanych pieczarek wcześniej podsmażonych na masełku ,przyprawić odrobina warzywka ,majerankiem,pieprzem szczyptą soli wymieszać ,dodać bułkę tartą i jajko
z mielonego i uformować placek na dłoni w to położyć ugotowane jajko na twardo zakryć jajko pozostałym mielonym (ma powstać coś w rodzaju kotleta)
tak uformowane kotlety zawijamy w foli aluminiowej ale nie koniecznie można je również upiec bez folii
ułożyć przygotowane mięso na blaszkę ,pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
sos pieczarkowy :
obrane i pokrojone pieczarki lub kurki dusimy z cebulka na masełku z odrobina soli i pieprzu około 15 minut ,dodać odrobinkę wody tak aby zakryło nasze pieczarki gotować około 5 minut dodać śmietanę dalej dusimy ,na koniec dodać 2 łyżki mąki
gotowe mięso kroimy w plastry grubości 1-2 centymetry ( w przekroju ukaże się coś w rodzaju jaskółczego gniazda )
można podawać na ciepło z sosem pieczarkowym lub z kurek
Ale ja preferuje to danie jako danie zimne ponieważ bardzo dekoracyjnie wygląda i zapewniam gościom będzie smakować