Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra potrawa na przyjęcia imieninowe i nie tylko ,prosta w wykonaniu
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 44
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 88
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 59
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 586
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 44
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 88
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 59
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 586
Składniki
do mielonego dodać drobno posiekaną natkę pietruszki ,15 dag drobno posiekanych pieczarek wcześniej podsmażonych na masełku ,przyprawić odrobina warzywka ,majerankiem,pieprzem szczyptą soli wymieszać ,dodać bułkę tartą i jajko
z mielonego i uformować placek na dłoni w to położyć ugotowane jajko na twardo zakryć jajko pozostałym mielonym (ma powstać coś w rodzaju kotleta)
tak uformowane kotlety zawijamy w foli aluminiowej ale nie koniecznie można je również upiec bez folii
ułożyć przygotowane mięso na blaszkę ,pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
sos pieczarkowy :
obrane i pokrojone pieczarki lub kurki dusimy z cebulka na masełku z odrobina soli i pieprzu około 15 minut ,dodać odrobinkę wody tak aby zakryło nasze pieczarki gotować około 5 minut dodać śmietanę dalej dusimy ,na koniec dodać 2 łyżki mąki
gotowe mięso kroimy w plastry grubości 1-2 centymetry ( w przekroju ukaże się coś w rodzaju jaskółczego gniazda )
można podawać na ciepło z sosem pieczarkowym lub z kurek
Ale ja preferuje to danie jako danie zimne ponieważ bardzo dekoracyjnie wygląda i zapewniam gościom będzie smakować